Arbetsplan Materia och värme: Skillnad mellan sidversioner

Från Wikiskola
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
== Syfte ==
== Syfte ==


Ur den nationella kursplanen i fysik:


''Fysikämnet syftar till att beskriva och förklara naturen ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Samtidigt skall utbildningen befästa upptäckandets fascination och glädje och människans förundran och nyfikenhet såväl inför vardagslivets fenomen.''


== Strävansmål ==
== Strävansmål ==

Versionen från 10 mars 2011 kl. 21.45

Syfte

Ur den nationella kursplanen i fysik:

Fysikämnet syftar till att beskriva och förklara naturen ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Samtidigt skall utbildningen befästa upptäckandets fascination och glädje och människans förundran och nyfikenhet såväl inför vardagslivets fenomen.

Strävansmål

ccc

Uppnåendemål

  • ha kunskap om några grundämnen, kemiska föreningar och kemiskt-tekniska produkter, (Ke)
  • ha insikt i materiens uppbyggnad av elementarpartiklar och atomer, (Fy)
  • ha kunskap om tryck, värme och temperatur i sammanhang med materiens olika former (Fy 2)

Bedömning

En vanlig form för att bedöma elevens kunskaper är att anordna att skriftligt prov vid kursens slut. Detta är en summativ bedömning som mäter vad du kan just vid slutet. Det är en bedömningsform som testar skriftliga förmågor och förmågana att kunna rabbla inlärda kunskaper.

En bedömning som skeer under arbetets gång kallas formativ. Den ger större möjligheter för läraren att bedöma hur väl eleven kan använda sina kunskaper. Det är möjligt att bedöma kunskaper som visas på flera olika sätt. En stor fördel är möjligheten att ge återkoppling så att du kan förbättra dig.

Vi jobbar med bloggar och wikis i detta område. Ditt arbete och din aktivitet på wikin är viktig. Du ska skriva texter, välja bilder och göra en film. Detta ger ett tillräckligt underlag för att bedöma vad du kan. Om du inte gör allt kan det hända att du behöver göra ett traditionellt prov för att underlaget för bedömning ska bli tillräckligt stort.