Spara på ett organiserat sätt i mappar: Skillnad mellan sidversioner

Från Wikiskola
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rad 15: Rad 15:
Rättigheter
Rättigheter
Läsa och skriva
Läsa och skriva
==Detta ska du göra==
#Kopiera mappen portfolio från den gemensamma arean till din hemkatalog. Då får du även med undermappar för respektive ämne.
#Kopiera powerpointfilen "om dig själv" till portfoliomappen. Lägg den i undermappen som heter "Om mig". Du får själv leta reda på din powerpointpresentation.
#Öppna dokumentet som heter "Hur jag lär mig bäst". Du hittar dokumentet i datamappen på I-nor. Spara det i mappen om mig själv. Fyll i dokumentet så gott du kan. Spara innan du avslutar.
Säg till din lärare när du är klar.

Versionen från 8 oktober 2008 kl. 07.18

När du är klar med detta kommer du att ha en digital portfolio med några dokument som du kan använda vid ditt utvecklingssamtal.

Vad är en digital portfolio?

Du kanske har jobbat med en portfoliopärm tidigare. Där samalde du sådana arbeten som du var extra nöjd med. En digital portfolio är på samma sätt fast i datorn.

Tänk på att:

  • Klipp inte ut mapparna. Du ska kopiera dem. Och de ska ligga kvar efteråt så att nästa person kan kopiera dem. Det är bra med digital information för man kan göra hur många kopior som helst:)
  • Spara alltid i ditt eget. Spara inte i uppgiftsfilen.
  • Spara privata dokument i hemkatalogen.
  • Spara samarbetsdokument på I-nor.

Varför mappar på olika ställen

På någons privata dator går det att spara filer var som helst. När vi jobbar i skolan sparar vi i princip ingenting på den dator vi jobbar med. istället lagras informationen (texter, bilder, musik, film, osv) på en dator på kommunens IT-avdelning. Den datorn kallas för server eftersom den servar flera användare. Det finns många fördelar med detta. Man tar backuper, skyddar mot virus osv. De datorer vi jobbar på i skolan kan vara lite enkllare eftersom alla program och alla filer finns centralt. Dt vi för tillfället behöver för vårt arbete skickas över internet.

Begrepp

Behörighet Rättigheter Läsa och skriva