Till min vikarie: Skillnad mellan sidversioner

Från Wikiskola
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 
(15 mellanliggande sidversioner av samma användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
== Planering fredag 21 januari och hela vecka 4 ==
= Planering måndagen 22 oktoberl =


Hej,
Hej,
jag heter Håkan och du befinner dig på min skolplaneringssajt wikiskola. Du ska vikariera för mig enär jag har åkt till Marocko med familjen för att pigga upp min svärmor.  
jag heter Håkan och du befinner dig på min skolplaneringssajt wikiskola. Du ska vikariera för mig idag för jag är förkyld.  


Du kan använda wikiskola för att titta på planeringarna i matte och no för år sju. Det är bra om du visar den för eleverna med projektorn, ni får väl en gästinloggning när ni vikarierar. Planeringarna når du lättast genom att klicka på huvudsida och sedan på genvägen näst längst ned på sidan, mår  7 respektive No år 7.
== 1. Teinf11 Fysik 1 i sal Curie, 9.10-10.20 ==


Här är en planering till dig Hannes som som vikarierar för mig den 21 januari och till dig Anna som vikarierar under vecka 4.
Räkna uppgifterna i slutet av kapititel 5, sid 117-120


Jag har två klasser; 7B och 7F. Jag undervisar dem i ma och No och är mentor i 7B. På fredag eftermiddag har jag mentorstid med halva 7B. Jag har faktiskt inget speciellt bra tips om vad ni kan göra då. använd era egna erfarenheter på lämpligt sätt. Det blir säkert bra.
== 2. Teinf11Ma3C i sal Churchil, 10.30-11.30 ==


''Lycka till!''
Gör en kort genomgång av : Polynom och faktorer, i början av kap 2. Det avsnitt som kommer efter potenser. Jag har tyvärr inte sidorna. jag hade tänkt lämna ut det tidigare provet men det får anstå.


/H:
== 3. TE11 i sal Parks, 12.20-13.30 ==


== Fredagen den 21 januar ==
Räkna uppgifterna i slutet av kapititel 5, sid 117-120


jag får hitta på nånting ni kan göra på halvklasslektionerna i no med 7F.  
== 4. TE12A i sal Ghandhi, 13.40-14.45 ==


7B, anda halvan, kan se filmen [http://www.sli.se/prodinfo.asp?a=DVD%201370&page=default.asp&sid=aafe161a-d452-464a-a6de-d137dd3ef0bd&db=4&e=&g=012-016&w=grund%E4mne&s=-1&p=1&st=0&sub=&ss=1&otyp=product&lev=&tlang=&slang= grundämnen och atomer] som de andra grupperna sett med dig.
Sätt igång dem på denna datoruppgift. Eleverna har Macar och vet hu de ska hitta till uppgiften. Berätta också att alla som gjorde provet är minst godkända (ej färdigrättat)


Matte med 7B ska bli lektion 5 enligt min planering.
Wikiskola.se / Datorteknik / Lektion 8 - Inlämningsuppgift - Persondatorn


No 7B får lov at bli det samma som du gjorde med 7F-halvorna på morgonen.
[[Datorteknik#Lektion_8_-_Inl.C3.A4mningsuppgift_-_Persondatorn|Länk till datoruppgiften]]


== Saker och böcker ==
''Lycka till!''


Använd gärna min korg som står på golvet. På hyllan vid mitt skrivbord finns kopieringskartonger med saker som hör till respektive ämne. De behövs troligen inte så ofta. Min vagn står i mitt rum. Där finns det böcker som en del elver ska ha. de kommer att arbeta med två böcker. Först den grå Fysik Lpo bok 1 med texter och frågor om materia och om tryck. Sedan den orangea Fysik Lpo Bok 2 med texter och frågor om Värme.
/H:
 
* Så gott som alla i 7B har den grå boken.
* Åtta elever i 7F har den grå
* Ingen har den orangea boken. Den kommer inte att räcka till alla. Jag har kopierat.
 
Skriv upp bokens nummer och elevens namn när du delar ut böcker.
 
== Läxor ==
 
Jag skriver in som läxa i infomentor att eleverna ska jobba klart hemma det som de inte hinner på lektionerna. Du få berätta för eleverna vad dagens beting är. Du måste känna av vad som är en lagom dos.
 
== Matte ==
 
Eleverna arbetar med MatteDirekt år 7 (gamla upplagan). Det ska ligga ett exemplar på mitt bord.
 
Vi håller på med procent. Jag har planerat ett gäng lektioner frammåt. Mina planeringar innehåller länkar till filmer, dataövningar och en del annat smått och gott. Det finns ett antal elever (få i 7b och många i 7F) som jobbar med kapitlet om bråk och procent i boken för år 8.
 
Vecka fyra (Anna) kommer båda grupperna att börja med lektion 6 i matten och 7B hinner till lektion 8 om de jobbar på bra. men ibland tar det jag planerat som en lektion längre tid. Det får du vara lyhörd för. Fortsätt med samma område en lektion till om det behövs. 7F missar sina lektioner på tisdagen för då ska John Steinberg hålla föredrag för er lärare. Lyssna på honom om du får chansen. Han är väl värd att lyssna på. Jag får faktiskt lust att stanna hemma. När eleverna släpps hem ska de få med sig lämpliga arbetsuppgifter, exempelvis fortsätta med vad de håller på med.
 
== No ==
 
De jobbar med två böcker ur serien som heter Tefy.  Det ska ligga exemplar på mitt bord. En del elever har papperskopior. jag har delat ut böcker till eleverna. Vi jobbar med ett två avsnitt parallellt; Materia och Värme. Vi har närmat oss stoffet genom att se filmer och genom att grupparbeta. grupparbetena finns på två wikisar, en för varje klass. Arbetena är inte klara men vi ska inte jobba vidare med dem förrän jag är tillbaks.
 
Nu ska vi istället ha en seriös plugga-i-boken-period. Du kan läsa mer om det om du följer genvägdslänken på huvudsidan.
 
Wikisarna heter [http://7bäst.se/index.php/Huvudsida 7Bäst] och [http://fotbollssjuan.se/index.php/Huvudsida fotbollssjuan].

Nuvarande version från 21 oktober 2012 kl. 22.00

Planering måndagen 22 oktoberl

Hej, jag heter Håkan och du befinner dig på min skolplaneringssajt wikiskola. Du ska vikariera för mig idag för jag är förkyld.

1. Teinf11 Fysik 1 i sal Curie, 9.10-10.20

Räkna uppgifterna i slutet av kapititel 5, sid 117-120

2. Teinf11Ma3C i sal Churchil, 10.30-11.30

Gör en kort genomgång av : Polynom och faktorer, i början av kap 2. Det avsnitt som kommer efter potenser. Jag har tyvärr inte sidorna. jag hade tänkt lämna ut det tidigare provet men det får anstå.

3. TE11 i sal Parks, 12.20-13.30

Räkna uppgifterna i slutet av kapititel 5, sid 117-120

4. TE12A i sal Ghandhi, 13.40-14.45

Sätt igång dem på denna datoruppgift. Eleverna har Macar och vet hu de ska hitta till uppgiften. Berätta också att alla som gjorde provet är minst godkända (ej färdigrättat)

Wikiskola.se / Datorteknik / Lektion 8 - Inlämningsuppgift - Persondatorn

Länk till datoruppgiften

Lycka till!

/H: